Kjeveledd – TMD

Kjeveleddsdysfunksjon – TMD Senteret

Tannlege Bjørn Hogstad har over 30 års erfaring i behandling av kroniske smerter.

Kløfta Tannhelsesenter mottar henvisninger for utredning og behandling av pasienter med smerter i ansikt, kjeveledd, kjever, bihuler nakke og rygg med tilhørende plager fra hele landet.

Som del av vårt tverrfaglige samarbeid i utredning/behandling av kroniske smerte i Viken (Akershus) og Oslo har vi samarbeid med følgende spesialistgrupper:

Innen det odontologiske fagfelt :
4 tannleger, spesialist i endodonti (rotfyllinger)
2 tannleger, spesialist i periodonti (tannkjøttsykdommer)
3 tannleger, spesialist i oral kirurgi/oral medisin
2 tannleger, spesialist i kjeveortopdi (reguleringstannleger)

Kjeveleddsdysfunksjon (TMD) og kronisk smerte ved Kløfta Tannhelsesenter

For kroniske smertepasienter som velger å konsultere oss opplever vi ofte at de har vært til mange forskjellige behandlere før de tar kontakt med oss. Kroniske smerte kan ofte ha flere årsaks forhold som beskrevet på vårt nettsted. Derfor er det viktig med en strukturert og interdisiplinær utredning.

Vi mottar pasienter for utredning og behandling fra hele landet og det er viktig at man prøver å få organisert den oppfølgende behandlingen i så stor grad som mulig på hjemstedet.

Symptomer i forbindelse med TMD (Kjeveleddsdysfunksjon)

Fordi det er mange forskjellige symptomer på kjeveleddsdysfunksjon, kan det å komme frem til en riktig diagnose være vanskelig. Skjønt det er noen klassiske symptomer som involverer kjeveleddene, ørene, hodet, ansiktet og tenner.

Mange andre symptomer kan bli assosiert med kjeveleddsdysfunksjon. Ofte kan smertene oppstå sekundært i skulder og ryggen på grunn av muskel sammentrekningene i hode nakke regionen. En tilstand som er et muskelsammentrekning smerte- dysfunksjons syndrom. Svimmelhet, desorientering og til og med forvirring er observert hos pasienter som har kjeveleddsproblem.

Bittskinner & Behandling

Tannlege Bjørn Hogstad har over 30 års erfaring med behandling med bittskinner

Det finnes flere typer bittskinner man kan benytte i arbeidet med å komme fram til den endelige diagnose, og som en del av behandlingen av pasienter med behandlingsbehov. En bittskinne er en ortopedisk plate i hard plast som er avtakbar. Den sitter enten på tennene i under eller overkjeven, og dekker alle tennene i den kjeven den er plassert i.

Bittskinner kan ha en av de følgende funksjoner: diagnostisk, avlastning av muskler / kjeveledd, plasserer underkjeven i en endret posisjon. Behandlingen er ortopedisk av natur og den er reversibel.

Kontakt oss for konsultasjon

Ønsker du en uforpliktende konsultasjon hvor vi kan informere deg ytterligere så ta gjerne kontakt med oss telefon 63 97 70 00 eller via e-post på post@kloftatannhelsesenter.no

Sist endret: mandag 9 januar, 2023
Publisert av: kloftatannhelsesenter@oslowebmarketing.com