Invisalign usynlig tannregulering

Nærmest usynlig og mer behagelig enn tradisjonell tannregulering.

Hva er Invisalign-tannregulering?

Invisalign er en komfortabel og avtagbar tannregulering uten metallklosser og tråder som du tar av deg ved behov. Tannreguleringen er nærmest usynlig og er et godt alternativ til tradisjonell tannregulering. Forskjellen er at det produseres flere sett med reguleringsskinner som du bytter selv hjemme. Dermed slipper du regelmessige besøk til klinikken.

Invisalign er utviklet av gjennomsiktig plastikk noe som gjør behandlingen diskret og lite sjenerende for pasienter. Reguleringsskinnene fra Invisalign spesialtilpasses til tennene noe som gjør behandlingen mer behagelig.

Hvordan fungerer behandlingen?

Ved konsultasjonstimen vil tannlegen vurdere om Invisalign er den rette behandlingen for deg. Det vil utarbeides en behandlingsplan og kostnadsoverslag. Det vil tas røntgenbilder, kliniske foto og avtrykk av tennene dine som skal brukes til fremstilling av individuelle reguleringsskinner. Invisalign gir deg muligheten til å se resultatet gjennom en 3D animasjonsfilm «clinchek video-plan» før behandlingen starter.

Tannlegen limer tannreguleringsklosser av tannfarget kompositt på noen av tennene. Reguleringsskinnene byttes hver andre uke, dvs. at du bruker en skinne i to uker 22 timer pr. dag. Skinnene tas av kun når du spiser eller pusser tennene. Behandlingstiden vil variere, samt antall besøk til tannlegen under behandlingstiden er individuelt. Etter behandlingen må du bruke enten en fast eller avtagbar apparatur for å beholde og stabilisere oppnådd resultat.

Fungerer Invisalign like bra som tradisjonell tannregulering?

Invisalign har klinisk bevist effekt og kan håndtere milde og mer komplekse tannreguleringsproblemer. Enkelte tannstillingsproblemer er spesielt egnet for behandling med Invisalign: Store mellomrom mellom tenner, trangstilte tenner, over- og underbitt og feiljustert over- og underkjeve.

Passer Invisalign-tannregulering for deg?

Invisalign tannregulering passer generelt sett for folk i alle aldre.
Behandlingstiden vil variere avhengige av hvor mye som skal rettes opp.

Kløfta Tannhelsesenter har tannleger som er sertifiserte for utføring av Invisalign-behandling. For å avgjøre om Invisalign passer for deg anbefaler vi å booke en konsultasjon ved å bruke kontaktskjemaet på siden, eller ved å ringe oss på 63 97 70 00.

Hva koster Invisalign tannregulering?

Det er kompleksiteten på behandlingen som avgjør kostnaden. I noen tilfeller vil behandlingen kunne gjennomføres på relativt kort tid med et mindre antall tilpassede reguleringsskinner. I andre tilfeller er behandlingen mer omfattende og krever mer tid.

Generelt sett sier vi at Invisalign vanligvis koster tilnærmet det samme som tradisjonell tannregulering. Vi anbefaler uansett å ta en tur til oss for å undersøke om Invisalign er rett behandling for dine tenner.

Prisene på behandlig med Invisalign vil variere utfra kompleksiteten og ligger til vanlig mellom 30 000 – 60 000 kr.

Tlf. 63 97 70 00

Kilde

Sist endret: mandag 12 april, 2021
Publisert av: Ruben