Rotfylling

Rotfylling

Rotfylling må gjøres hvis det er betennelse i nerven (pulpa) i tannen. Dette forårsakes som regel av karies (hull i tannen), der bakterier har kommet inn i tannen. En betennelse i pulpa resulterer i sterkt ubehag og alvorlige smerter.

Rotfylling er ofte komplisert og tannbehandlingen kan ta tid. Har du dødt vev i rotkanalen til tannen som må rotfylles, må tannlegen fjerne dette før man kan fortsette behandlingen. I enkelte tilfeller kan tannlegen gjøre hele behandlingen på en gang.

  • Tannlegen finner pulpa og rotkanalene. Ved hjelp av spesielle instrumenter fjerner tannlegen den betente nerven.
  • Etter å ha lokalisert den betente nerven i tannen og rotkanalene, og i tillegg fjernet bakteriene, fyller tannlegene de rensede rotkanalene med et materiale som er av en type gummi, slik at det ikke kan komme bakerier inn i rotkanalen igjen.
  • Når tannlegen har lagt materialet, vil tannlegen sette på en krone eller en fylling, slik at du kan bruke tannen som vanlig igjen.

Våre tannleger har som fokus at du som pasient skal få en smertefri rotfylling av din tann. I noen tilfeller kan det være vanskelig å bedøve en betent tann, da må vi ta oss ekstra god tid til deg, slik at det ikke skal gjøre vondt. Narkosebehandling kan i enkelte tilfeller være et alternativ dersom du er allergisk mot bedøvelse, har sprøyteskrekk eller lider av tannlegeskrekk.

Med gode resultater behandler vi daglig pasienter med tannlegeskrekk.

Har du spørsmål eller ønsker å bestille time, kontakt oss i dag på 63 97 70 00

Sist endret: torsdag 19 april, 2018
Publisert av: Kløfta Tannhelsesenter