Hull i tannen (fylling / plombe)

Hull i tannen forårsakes vanligvis av Karies, som ofte kommer av matvaner som inneholder mye karbohydrater (sukker) som for eksempel søt mat og drikke, samt dårlig munnhygiene.
Hull i tannen

Kløfta Tannhelsesenter bruker kun hvite fyllinger som er estetisk pene og ser ut som en del av din opprinnelige tann. Dette er viktig for oss slik at du som pasient skal være stolt av ditt smil og ha en velvære rundt dine tenner.

Hull i tannen forårsakes vanligvis av Karies, som ofte kommer av matvaner som inneholder mye karbohydrater (sukker) som for eksempel søt mat og drikke, samt dårlig munnhygiene. Karbohydrater gir bakteriene i munnhulen din drivstoff, men hvis det blir for mye vil ikke bakteriene bruke opp sukkeret raskt nok og de vil da produsere syre. Hvis man kombinerer dette med sløv eller mangelfull tannpuss og eller dårlig munnhygiene oppstår det fort hull i tennene.

Karies kommer i forskjellige graderinger.

  • Karies 2 er ytterst i emaljen på tannen din. Dette er som regel noe man avventer og følger med på da reparasjon skader tannen din unødvendig. Ved riktig munnhygiene som for eksempel hva du spiser og drikker, tannpuss 2 ganger om dagen, bruk av tanntråd og munnskyllevann med fluor vil du kunne stoppe kariesangrepet og holde det i sjakk.
  • Karies 3 er når du har et hull i tannen din som er gått forbi emaljen og ned i tannbenet. Det som da viktig at tannlegen fjerner den syke delen og legger i en fylling. Hvis det går for lang tid før du drar til tannlegen og har hull i tannen din så kan bakteriene gå ned i nerven din, og da må du rotfylle.

Våre tannleger her på Kløfta Tannhelsesenter sørger for at din behandling er smertefri ved hjelp av lokalbedøvelse.

Refusjon fra HELFO

Går du på faste medisiner som forårsaker munntørrhet er du ekstra utsatt for hull i tennene. Men du kan ha rett på refusjon fra HELFO, ta kontakt med oss i dag for en undersøkelse.

Våre tannleger vil gi deg beskjed om det er karies 2 eller 3 og om behandlingen videre.

Kontakt oss i dag for timebestilling 63 97 70 00

Sist endret: torsdag 19 april, 2018
Publisert av: Kløfta Tannhelsesenter